Omelett har du säkert ätit flera gånger men har du smakat en omelett med Halloumi? Vi kan lova dig, om du tycker om Halloumi så kommer du att älska den här omeletten.

Omelett med halloumi går snabbt att göra och du behöver inte så många ingredienser. Om du själv eller har vänner med känslig mage eller allergier så är denna en lämplig rätt att bjuda på eftersom den har låg fodmap samt är både glutenfri och laktosfri. Om du väljer rätt Halloumi så är den också vegetarisk.

Smeten är gjord men vår stavmixer och ingen av oss är varken kock eller lyckades göra en snygg omelett men vad gör det när den är så grymt god.

Scrolla ner och ta del av receptet!

Omelett Halloumi med låg fodmap, glutenfri och laktosfri
Omeletten tillsammans med halloumi och babyspenat är riktigt god. Dessutom har den låg fodmap och är både glutenfri och laktosfri.
Omelett Halloumi med låg fodmap, glutenfri och laktosfri

Omelett Halloumi

Omelett med halloumi är godare än vad många anar och den går snabbt att göra, det tar endast 10 minuter. Dessutom passar denna omeletten många med IBS-mage då den har låg fodmap, den är glutenfri och laktosfri (om man vill). I denna omelett har vi förutom halloumin använt ägg, havredryck, babyspenat och körsbärstomater samt kryddat den med paprikapulver, salt och peppar.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 1 person

Ingredienser
  

INGREDIENSER

  • 2 st ägg
  • 3 msk havredryck (laktosfri mjölk eller vatten går också bra)
  • 5 krm paprikapulver (valfritt)
  • 0,5 pkt halloumi
  • 4 st körsbärstomater
  • 2 dl babyspenat (ca en näve)
  • solrosfrö
  • Salt
  • peppar
  • Valfri sallad till servering

Instruktioner
 

SÅ HÄR GÖR DU

  • Skär halloumin i strimlor och stek den på båda långsidor tills den får fin färg
  • Mixa samman ägg, havredryck, salt, peppar och paprikapulver till en blandning
  • Dela körsbärstomaterna på hälften och häll dom tillsammans med babyspenaten i blandningen
  • Häll i blandningen över halloumin i stekpannan
  • Stek omeletten och välj själv om den ska stekas på endast en eller båda sidor och hur krämig den ska vara, jag gillar när den är lite krämig
  • Lägg upp omeletten på tallriken, utvikt eller vikt och toppa med solrosfrö
  • Servera omeletten med valfri sallad.