Omelett Halloumi
Omelett med halloumi är godare än vad många anar och den går snabbt att göra, det tar endast 10 minuter. Dessutom passar denna omeletten många med IBS-mage då den har låg fodmap, den är glutenfri och laktosfri (om man vill).
I denna omelett har vi förutom halloumin använt ägg, havredryck, babyspenat och körsbärstomater samt kryddat den med paprikapulver, salt och peppar.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 5 minutes mins
Total Time 10 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 st ägg
- 3 msk havredryck (laktosfri mjölk eller vatten går också bra)
- 5 krm paprikapulver (valfritt)
- 0,5 pkt halloumi
- 4 st körsbärstomater
- 2 dl babyspenat (ca en näve)
- solrosfrö
- Salt
- peppar
- Valfri sallad till servering
SÅ HÄR GÖR DU
Skär halloumin i strimlor och stek den på båda långsidor tills den får fin färg
Mixa samman ägg, havredryck, salt, peppar och paprikapulver till en blandning
Dela körsbärstomaterna på hälften och häll dom tillsammans med babyspenaten i blandningen
Häll i blandningen över halloumin i stekpannan
Stek omeletten och välj själv om den ska stekas på endast en eller båda sidor och hur krämig den ska vara, jag gillar när den är lite krämig
Lägg upp omeletten på tallriken, utvikt eller vikt och toppa med solrosfrö
Servera omeletten med valfri sallad.