Stavmixer

En stavmixer är precis som en vanlig mixer som de flesta människor har där hemma. Skillnaden mellan en stavmixer och en vanlig mixer är att en stavmixer är mycket mindre och enklare att använda om man t.ex. ska göra drinkar. Med andra ord så tillämpar sig en stavmixer för mindre typ av jobb i köket.

Hur fungerar en stavmixer? En stavmixer består av ett plasthölje som innehåller en motor som driver de otroligt vassa knivarna som finns längst ner på plasthöljet. Motorn som driver stavmixern klarar dock inte av att driva några tjockare saker som en deg eller något likande. Utan stavmixerns verkliga syfte är främst att driva lättare saker. Några saker man kan göra med en stavmixer är t.ex. milkshake och smoothies.

När du köper en stavmixer så följer det troligen inte någon skål med som det gör när du köper en vanlig mixer. Dock så gör det inte så mycket eftersom med en stavmixer kan du använda i en vanlig plastskål. Det du ska tänka på då är inte att använda en plastskål som har någon riktig botten. Så se till att använda en skål är att stavmixern när ända ner.

Var köper man en stavmixer? En stavmixer kan man köpa nästan var som helst, där de säljer köksprodukter så klart. Det kan vara OnOff, Elgiganten, Siba och andra stora vitvaror kedjor runt om i Sverige. Även på internet så finns det så klart möjlighet att köpa sig en billig stavmixer. En bra stavmixer kostar runt 300 kr till 1000 kr beroende på vilket märke, tillbehör osv som medföljer. De billigaste stavmixarna tittar du på internet. Priset skiljer från en riktig butik från en webbutik brukar ligga på runt 100kr billigare på nätet. Om man inte räknar med några kampanjer eller något annat som kan påverka priset. En stavmixer är ett måste i köket när du ska laga mat till många till exempel vid en familjehögtid. En stavmixer är också en bra present att ge bort, precis som en riktigt rolig upplevelse.