Middag

Att överraska någon som man tycker om med en god middag blir alltid väldigt uppskattat. Oavsett om det är din mamma, din bästa kompis eller din nätflirt så är det ett utmärkt sätt att visa uppskattning och göra någonting fint för den andra. En hemlagad middag är perfekt att bjuda på vid en första dejt. Mat är någonting som de flesta tycker om och över en middag får man en god chans att lära känna varandra bättre. Blir man orolig för att en pinsam tystnad ska uppstå så finns det alltid saker kring maten som man kan tala om. Dessutom blir en hemlagad middag lite mer personlig än ett klassiskt restaurangbesök. Utöver middag finns det en mängd andra bra dejtingtips som man kan ta vara på om man vill överraska någon som man tycker om.

Det finns flera olika sätt som du kan göra det där lilla extra för att middagen ska bli extra minnesvärd. Till exempel kan du ta vara på saker som personen du bjuder har sagt till dig om mat. Vet du till exempel om att personen i fråga älskar kyckling så kan en rätt med just detta vara kul att bjuda på. Även att ta reda på vad personen inte tycker om kan vara bra inför en middag. Om du inte vill fråga rakt ut så kan du fråga någon annan som känner personen väl, eller kanske istället se på vilken sorts mat din gäst annars brukar äta. Även allergier är bra att hålla koll på, så att du inte råkar ha med någon ingrediens som din gäst inte tål att äta. Detta är dock allra bäst att fråga personen rakt ut så att det inte blir några misstag.

Ska du bjuda på middag får du inte heller glömma bort den tillhörande drycken. Ska du köpa alkoholhaltig dryck kan du ta hjälp av personalen på Systembolaget för att hitta en dryck som går bra ihop med den mat som du ska laga. Tänk dock på att om din gäst sedan ska köra bil hem så kan ett alkoholfritt dryckesalternativ vara bättre.