Go Back
Omelett Halloumi med låg fodmap, glutenfri och laktosfri

Omelett Halloumi

Omelett med halloumi är godare än vad många anar och den går snabbt att göra, det tar endast 10 minuter. Dessutom passar denna omeletten många med IBS-mage då den har låg fodmap, den är glutenfri och laktosfri (om man vill). I denna omelett har vi förutom halloumin använt ägg, havredryck, babyspenat och körsbärstomater samt kryddat den med paprikapulver, salt och peppar.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 1 person

Ingredienser
  

INGREDIENSER

  • 2 st ägg
  • 3 msk havredryck (laktosfri mjölk eller vatten går också bra)
  • 5 krm paprikapulver (valfritt)
  • 0,5 pkt halloumi
  • 4 st körsbärstomater
  • 2 dl babyspenat (ca en näve)
  • solrosfrö
  • Salt
  • peppar
  • Valfri sallad till servering

Instruktioner
 

SÅ HÄR GÖR DU

  • Skär halloumin i strimlor och stek den på båda långsidor tills den får fin färg
  • Mixa samman ägg, havredryck, salt, peppar och paprikapulver till en blandning
  • Dela körsbärstomaterna på hälften och häll dom tillsammans med babyspenaten i blandningen
  • Häll i blandningen över halloumin i stekpannan
  • Stek omeletten och välj själv om den ska stekas på endast en eller båda sidor och hur krämig den ska vara, jag gillar när den är lite krämig
  • Lägg upp omeletten på tallriken, utvikt eller vikt och toppa med solrosfrö
  • Servera omeletten med valfri sallad.